Hasznos bővítmények

Űrlap - Form

Ha csak egyetlen bővítményt telepíthetnél, akkor az egy űrlap plugin legyen. Nem sok értelme van az online jelenlétnek, ha látogatóid nem tudnak kommunikálni veled. Egy jó űrlap plugin az egyszerű üzenetküldésen kívül még számos egyéb funkciót is betölthet: regisztráció/bejelentkezés, hírlevél feliratkozás, szavazás, kvíz, vagy online fizetéssel összekötve akár egy egyszerű webshopként is működhet.

Gravity Forms | WordPress kezdőknek

Nem csak egyszerű kapcsolatfelvételre alkalmas űrlapokat hozhatsz létre, hanem komplex, több oldalas kérdéssorokat, kvízt vagy szavazást, és összekötheted kedvenc email marketing szoftvereddel is, mindezt magyar nyelvű felhasználói felületen.

Biztonsági mentés - Backup

Frissítés, karbantartás előtt minden esetben készíts biztonsági mentést WordPress honlapodról. A legegyszerűbb módja, ha a tárhelyed teljes public_html könyvtárát letöltöd a merevlemezedre majd exportálod a teljes adatbázist. Ha szeretnéd a fenti folyamatot leegyszerűsíteni, vagy a mentést automatizálni, az alábbi bővítmények segítségedre lehetnek.

Időzített és manuális mentés adatbázisról, fájlokról, sablonokról vagy a teljes honlapról. Mentések automatikus feltöltése Dropbox-ra, Google Drive-ra, OneDrive-ra vagy saját szerverre FTP-n keresztül. 

Keresőoptimalizálás - SEO

Keresőoptimalizálással azért foglalkozunk, mert minél több látogatót szeretnénk az oldalunkra csábítani anélkül, hogy ezért külön fizetnénk. A SEO folyamatosan változik,  nincs egy fix recept, melyet minden weboldal esetében eredményesen tudsz használni. Ha nem értesz a keresőoptimalizáláshoz, az alapokat akkor is elvégezheted szakember segítsége nélkül. Az alábbi bővítmények ebben nyújtanak segítséget.

Több, mint 5 millió aktív telepítéssel a legnépszerűbb SEO bővítmény. Az ingyenes verzió is tud mindent, amire szükséged lehet, a prémium verzió pedig további kényelmi funkciókat tartalmaz.

Teljesítmény - Cache

A weboldal tartalmának és elemeinek kombinálásával, tömörítésével és gyorsítótárazásával drasztikusan csökkentheted a webhely méretét és letöltési sebességét, ezáltal javítva weboldalad teljesítményét.

Túlzás nélkül állíthatom, hogy ez a legjobb teljesítmény optimalizáló bővítmény. Beállítása egyszerű, a bővítmény végigvisz a teljes folyamaton. PRO verzióval a képek optimalizálását is elvégezheted feltöltéskor.

Biztonság - Security

A rendszeresen frissített, karbantartott WordPress honlap önmagában is biztonságos. Az alábbi bővítmények használatával további biztonsági rétegeket adhatsz weboldaladhoz, ezzel is nehezítve honlapod feltörését, megfertőzését kártékony szofverekkel.

Wordfence Security | WordPress kezdőknek

Temérdek funkció, ingyenes tűzfal, elhasználóbarát felület. Értesít, ha a weboldaladon frissítésre van szükség, figyeli a fájlokon végzett módosításokat és riaszt, ha gyanús tevékenységet észlel.

Online üzlet - Webshop

WordPress webáruház építésekor a legkézenfekvőbb megoldás a WooCommerce. Található a bővítmények között más alternativa is, ezek közül is  mutatok párat, de inkább csak érdekességképpen.  Ha megnézed az alábbi bővítmények aktív telepítéseinek számát, látni fogod, hogy ez a piac valójában egyszereplős. 

A WooCommerce egy nyílt forráskódú e-kereskedelmi bővítmény WordPress-re. Az alap rendszer ingyenes és teljes mértékben alkalmas egyszerű webáruházak üzemeltetésére. A WooCommerce jelenleg az online áruházak 30% -át működteti.