Szószedet

A

450.000 eladott licensszel a ThemeForesten legnagyobb számban eladott WordPress sablon. Sikerét rendkívüli rugalmasságának és könnyen tanulható oldalépítőjének köszönheti. Gyakorlatilag bármilyen stílusú és elrendezésű honlapot elkészíthetsz vele. Az Avadáról bővebben ITT olvashatsz.

B

Az iThemes.com prémium bővítménye, mellyel időzített vagy manuális biztonsági mentéseket (adatbázis, könyvtárak vagy teljes mentést) készíthetsz WordPress honlapodról, melyeket tárolhatsz saját szervereden, vagy küldheted Dropbox-ba, GoogleDrive-ra, OneDrive-ra vagy egyéb tárhelyre. A BackupBuddy segítségével duplikálhatod/migrálhatod a teljes honlapodat másik szerverre, másik domain-re, vagy hibás oldaladat visszaállíthatod biztonsági mentésből néhány gombnyomással.

Fastline Media oldalépítője. Ingyenes verziója erősen korlátozott, inkább csak a kezelőfelület kipróbálására alkalmas.

Egyszerű és könnyen telepíthető fórum bővítmény WordPress-hez. Használatával látogatóid egy publikus felületen tehetik fel kérdéseiket, vagy vitathatnak meg egy adott témát.

C

Ahogy a megnevezés is sugallja, ez egy olyan gyors működésű tároló, melyben a gyakran használni kívánt adatokat tároljuk átmenetileg, így azokhoz sokkal gyorsabban hozzáférünk, mintha az eredeti forrást használnánk. Nézzünk egy webes példát: a böngésződ gyorsítótára átmenetileg tárolja a megtekintett weboldal egyes részeit, így azokat nem kell újra letölteni, ezáltal gyorsabban tudsz böngészni.

D

A domain a szerver (webkiszolgáló) beazonosítására létrehozott névtartomány. A internetre direkt módon csatlakozó összes eszköznek egyedi azonosítója, IP címe (pl: 172.18.255.1) van. A domain név ezt a nehezen megjegyezhető, számokból álló azonosítót “alakítja át” könnyebben emészthető névre, pl. ennek a honlapnak, melyet jelenleg böngészel, https://wpstart.hu a címe. A domaineket speciális szerverek (névszerverek) azonosítják, és párosítják össze a hozzá tartozó IP-címmel.

E

F

A WordPress, sablonok vagy bővítmények legfrissebb verziójának letöltése és telepítése. Legtöbb esetben automatizált, gombnyomásra működik, nincs szükség kézi telepítésre. A frissítés menetét ITT TALÁLOD.

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

Az SSL (Secure Socket Layer) egy biztonsági réteg, amely biztosítja a kliens és a kiszolgáló szerver közötti titkosított kommunikációt. Bővebb információt ITT TALÁLSZ.

A legjobb teljesítmény optimalizáló bővítmény. Beállítása egyszerű, a bővítmény végigvisz a teljes folyamaton, felajánlva az optimális beállításokat. PRO verzióval a képek optimalizálását is elvégezheted feltöltéskor.

T

Lásd → Domain

U

V

W

A WooCommerce egy nyílt forráskódú e-kereskedelmi bővítmény WordPress-re. Az alap rendszer teljesen ingyenes és teljes mértékben alkalmas egyszerű webáruházak üzemeltetésére. A végtelen rugalmasság és a több száz ingyenes és prémium WordPress bővítmény révén a WooCommerce jelenleg az online áruházak 30% -át működteti.

X

Y

Z