Avada WordPress sablon

Ha WordPress honlapot építesz, az egyik legnehezebb döntésed a megfelelő sablon kiválasztása lesz. El kell döntened, hogy ingyenes sablonnal indulsz, amit aztán sűrűn cserélgetsz, ahogy egyre tisztábban látod miket szeretnél megvalósítani, vagy beruházol egy prémium, multifunkciós sablonba, melyet kedved szerint alakítgathatsz. Fontos szempont még, hogy a telepített sablon szabványos és hibamentes legyen, mobil eszközökön is megtekinthető, gyorsan betöltődjön.

Avada sablon előnyei - WordPress kezdőknek

Az Avada a Themeforest-en legnagyobb számban eladott multifunkciós WordPress sablon. Jelenleg több, mint 450.000-en vásárolták meg, 21 ezren véleményezték, 5/4.77 átlagot kapott. A legapróbb részleteket is személyre szabhatod bármilyen webes ismeret nélkül, éppen ezért kezdőknek és legtöbb ügyfelelmnek ezt a sablont ajánlom.

Avada előnyei

 • Használatához nincs szükséged webes ismeretekre.
 • Relatíve olcsó. 60 dollárba kerül a sablon és az egy domain-re szóló korlátlan frissítés, tehát nem kell évente megújítanod. Amíg létezik az Avada, a frissítésekért nem kell külön fizetned.
 • A legapróbb részleteket is ízlésednek megfelelően alakíthatod egy felhasználóbarát felületen keresztül. A kinézet egyes elemeit akár oldalanként is megváltoztathatod. A beállításokat exportálhatod.
 • Részletes dokumentáció, videótár (angol nyelven).
 • GDPR kompatibilis.
 • Saját oldalépítővel rendelkezik, 45 egyedi és testreszabható elemmel.
 • Reszponzív – természetesen.
 • WooCommerce integráció.
 • 45 darab előre megtervezett és használatra kész, pár kattintással telepíthető demo-ból választhatsz különböző témákban, pl. utazás, fotográfia, vendéglátás, stb…
 • Saját oldalak mentése sablonként, így nem kell azokat újra felépítened.
 • Prémium bővítmények (Revolution Slider, Layer Slider, ACF Pro, Convert Plus) 200 dollár értékben.
 • Gyors. Bármelyik extra funkció kikapcsolható, így amit nem használsz, nem is lassítja a weblapod.

Avada hátrányai

 • Nincs hivatalos magyar fordítása, használatához minimális angol írott szövegértésre szükséged lesz.
 • Vizuális szerkesztő hiánya.
 • Nincs fejlesztői licensz, ezért minden egyes tartományra külön meg kell vásárolnod.

Ha kezdő vagy és pötyögsz angolul, pillanatnyilag nem tudok ennél jobb sablont ajánlani.

Avada letöltése

Letöltéshez kattints IDE.

Kattintás után az Envato Market ThemeForest.net oldalán találod magad. Ellenőrizd, hogy normál (regular) licenszet vásárolsz, melynek ára jelenleg 60 dollár. Ez az ár tartalmazza a jövőbeni frissítéseket és 6 hónap ügyfélszolgálatot. Kattints a szürke színű Vásárlás (Buy Now) gombra.

Avada letöltése - WordPress kezdőknek

Ha nem rendelkezel még Envato Market vásárlói fiókkal, első lépésben regisztrálnod kell. Töltsd ki a Keresztnév, Vezetéknév, Email mezőket, pipáld ki az ÁSZF és Adatkezelési tájékoztatót elolvasását igazoló jelölőnégyzeteket, majd kattints a Tovább (Next) gombra.

Envato fiók regisztráció - WordPress kezdőknek

A következő képernyőn válassz egy felhasználónevet (a rendszer figyelmeztetni fog, ha a felhasználónév már foglalt), majd írj be egy erős jelszót (legalább 10 karakter, kis – és nagybetűk, számok és speciális karakterek vegyesen, szóköz nem engedélyezett). Pipáld ki, hogy nem vagy robot 🙂 (I’m not a robot) és kattints a Folytatás gombra.

Avada regisztráció - 2. lépés - WordPress kezdőknek

Elérkeztünk a számlázási adatok (Billing details) megadásához. A csillaggal jelölt mezők kitöltése a kötelező, tehát ha nincs vállalkozásod vagy közösségi adószámod, akkor ezeket a mezőket hagyd üresen.

Avada számlázási adatok - WordPress kezdőknek

Fokozódik a helyzet, már csak pár lépésre vagyunk a céltól. Fizetési mód megadása következik.

Avada fizetés - WordPress kezdőknek

Válaszd a PayPal, ha nincs náluk fiókod akkor is tudsz majd kártyával fizetni (Pay with credit card).

Avada vásárlás - PayPal

Szép hosszú oldalra érkezünk, töltsük ki az itt található űrlapot.

Vada fizetás bankkártyával - WPStart.hu

Ha jól adtad meg az adatokat (és van elég pénz a kártyádon) végre tiéd lett az Avada. Kezdődhet a móka! Töltsd is le gyorsan. Az Envato.com fiókodva belépve válaszd a Letöltések (Downloads) menüpontot és kattints a zöld Download gombra. A legordülő menüben kiválaszthatod, hogy az összes fájlt letöltöd-e (All files & documentation), vagy csak a telepítő fájlt (Installable WordPress file only). A komplett csomagban nem csak a sablont hanem a látványtervek Photoshop-ban készült fájljait is megtalálod.

Avada telepítése

Kétféleképpen tudod az Avada-t telepíteni:

 1. Feltöltöd a Vezérlőpulton keresztül.
 2. Kicsomagolod a .zip file-t és feltöltöd FTP-n.

1.) Telepítés és aktiválás Vezérlőpulton keresztül

Talán ez a legegyszerűbb mód, pár kattintással elvégezhető. Két dologra kell figyelni: Avada letöltésekor válaszd a csak sablon letöltése (Installable WordPress file only) opciót. (Jegyezd meg melyik könyvtárba töltöd le, javaslom az Asztalt vagy a Letöltések mappát.)

Avada letöltése - WordPress kezdőknek

A másik, szintén fontos dolog: a WordPress-ben feltölthető fájlok maximális mérete legalább 10Mb legyen.

Lépj be a WordPress Vezérlőpultba (www.weblapodcíme.hu/wp-admin/), a bal oldalon található függőleges menüben kattints a Megjelenés Sablonok menüpontra. A sablonkezelőben válaszd az Új hozzáadása, majd a Sablon feltöltése opciót. A Fájl kiválasztása gombra kattintva keresd meg a merevlemezedre letöltött tömörített fájlt (themeforest-2833226-avada-responsive-multipurpose-theme-wordpress-theme.zip). Kattints a Telepítés most gombra és kezdetét veszi a feltöltés és a telepítés. A sikeres telepítésről visszajelzést kapsz. Kattints a Bekapcsol gombra.

2.) Telepítés FTP-n keresztül

Első lépésben a letöltött .zip fájlt nevezd át valami rövidebbre, pl. avada.zip. Ha nem így teszel, kicsomagoláskor a túl hosszú elérési út miatt hibaüzenetet kaphatsz. Ha Windows operációs rendszert használsz, kattints JOBB egérgombbal a tömörített fájl ikonjára, majd a válaszd Az összes kibontása… lehetőséget a felugró menüben.

Avada telepítése FTP-n

Jelöld ki a kicsomagolt fájlok mentési helyét majd kattints a Kibontás gombra. A kicsomagolt fájlokat tartalmazó Avada könyvtárat töltsd fel a tárhelyeden lévő /wp-content/themes/ alkönyvtárba. Erre a feladatra én FileZillát használok, de bármilyen más FTP kliens is megfelel.

Avada használatba vétele

Sikeres telepítést követően aktiváld az Avada sablont: Vezérlőpult → Megjelenés → Sablonok.